Silakkakukko

25.12.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Silakkakukko

Ainekset

Ruistaikina:
1 2,5 dl vettä
2 5 dl ruisjauhoja
3 1 tl suolaa
4 50 g rasvaa
Täyte:
1 1 kg perattua silakkaa
2 150 g porsaan kylkeä viipaloituna
3 2 - 3 tl suolaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 153 g
Proteiinia 217 g
Rasvaa 129 g
Kuitua 38 g
Energiaa kJ 11080
Energiaa kcal 2648

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Sokeriton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Sianliha, Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa kalat ja lihaviipaleet paloiksi. Ripottele paloille suolaa. Lado kalat ja lihaviipaleet kerroksittain uunivuokaan. Valmista ruiskuori sekoittamalla veteen ruisjauhot, suola ja rasva. Alusta taikina vielä kädellä kimmoisaksi ja kauli reilusti suuremmaksi kuin uunivuoka. Kuoritaikina saa olla melko paksu. Nosta taikina kalojen päälle kanneksi ja "liimaa" kiinni vuoan reunoihin vedellä. Kypsennä 175 asteessa noin 2 tuntia. Voitele kuori sulatetulla rasvalla ja peitä hetkeksi, jotta kuori pehmenee.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5