Sienipiiraat

3.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sienipiiraat

Ainekset

14 kappaletta
Rahkavoitaikina
1 125 g margariinia
2 2 dl vehnäjauhoja
3 0,5 tl leivinjauhetta
4 125 g maitorahkaa
Täyte
1 200 g kanttarelleja tai herkkusieniä
2 1 tl suolaa
3 0,5 tl rakuunaa
4 1 dl hienonnettua sipulivartta tai ruohosipulia
5 1 dl juustoraastetta
Voiteluun
1 1 muna

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 97 g
Proteiinia 4 g 51 g
Rasvaa 9 g 124 g
Kuitua 1 g 8 g
Energiaa kJ 508 7115
Energiaa kcal 121 1700

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita pehmeä rasva, jauhot ja leivinjauhe koneella tai sormilla nyppien. Lisää maitorahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kauli voitaikina noin 30x40 cm levyksi jauhoja apuna käyttäen. Paina pyöreällä muotilla noin 8 cm halkaisijaltaan olevia levyjä. Valmista täyte. Hienonna sienet ja paista niitä pannulla, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Mausta sienet. Kaada ne kulhoon ja sekoita hienonnetun sipulinvarsien ja juustoraasteen kanssa. Nostele ruokalusikallinen täytettä taikinalevyille ja taita levyt kolmioiksi. Nipistä taikinat yhteen keskeltä. Voitele pinnat munalla ja paista niitä 225 asteessa 10-12 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5