Sieni-tomaattirisotto

22.2.2013
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sieni-tomaattirisotto

Ainekset

2 annosta
1 1 rasia herkkusieniä (200 g)
2 1 pieni sipuli
3 1 valkosipulinkynsi
4 1 rkl voita ja oliiviöljyä
5 1,5 dl risottoriisiä
6 3,5 dl kasvislientä
7 2 rkl pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja
8 kourallinen rucolasalaattia
9 1 rkl sitruunamehua
Lisäksi
1 parmesaaniraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 57 g 114 g
Proteiinia 8 g 17 g
Rasvaa 14 g 29 g
Kuitua 6 g 11 g
Energiaa kJ 1 662 3323
Energiaa kcal 397 794

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: parmesaaniraastetta

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Risotot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Harjaa ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paahda sieniä kattilassa, kunnes niistä haihtuu neste. Siirrä sienet syrjään. Kuullota sipulit rasvassa. Lisää riisi ja sekoita, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää hieman kasvislientä ja sekoita, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää lientä vähissä erissä. Jatka hauduttamista ja liemen lisäämistä noin 20 minuuttia, kunnes risotto on lähes kypsää. Lisää loppuvaiheessa joukkoon sienet, aurinkokuivatut tomaatit ja rucolasalaatti. Mausta risotto sitruunamehulla ja ripottele päälle parmesaaniraastetta.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5