Sekopäiset suklaa-puolukkakeksit

26.9.2017
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sekopäiset suklaa-puolukkakeksit

Komeimmat halloween-keksit irvistävät tosi rumasti. Kokeile kuinka karmeita ilmeitä onnistut leipomaan.

Ainekset

10 kappaletta
1 75 g leivontamargariinia
2 1 dl maapähkinävoita
3 0,5 dl sokeria
4 1 kananmuna
5 1 pussi (80 g) mantelijauhetta
6 1 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
7 1 dl gluteenitonta jauhoseosta
8 1 tl ruokasoodaa
9 0,25 tl suolaa
10 1 dl rouhittua tummaa suklaata
11 1 dl jäisiä puolukoita
Koristeluun
1 10 mantelilastua
2 20 ranskanpastillia

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 21 g 206 g
Proteiinia 6 g 65 g
Rasvaa 18 g 180 g
Kuitua 3 g 32 g
Energiaa kJ 1 129 11288
Energiaa kcal 270 2698

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Säädä uuni 180 asteeseen. Sekoita pehmeä margariini ja maapähkinävoi sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää sokeri ja kananmuna, sitten kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Rouhi suklaa. Lisää suklaa ja marjat taikinaan. Pyöritä taikinasta tanko ja viipaloi se 10 osaan. Laita palat leivinpaperille ja painele ne noin ½ cm:n paksuisiksi kekseiksi.

Paina kekseille suuaukot. Askartele silmät hieman rikotuista ranskanpastilleista ja hampaat mantelilastun- tai karkinpalasista. Paista 8-10 minuuttia.

Vinkki: Voit tehdä sulalla suklaalla yksityiskohtia paistettuihin kekseihin: arpia, hiuksia, silmäpusseja jne.

Teksti:
Kuvat: Pia Inberg
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5