Savustetut perunat ja silli-omenasalsa

17.5.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Savustetut perunat ja silli-omenasalsa

Savusta keitetyt perunat savustuspussissa ja tarjoa raikkaan ja kesäisen silli-omenasalsan kanssa. Savustetut perunat ja salsa maistuvat kevyenä ateriana tai vaikkapa kalan lisäkkeenä.

Ainekset

6 annosta
1 1 kg keitettyjä uusia perunoita
2 1 rkl oliiviöljyä
3 ripaus suolaa
4 ripaus rouhittua mustapippuria
Silli-omenasalsa
1 80 g (1 pkt) matjessillifileetä
2 1 hapan omena
3 pala kurkkua
4 pala purjon vihreää osaa
5 1 dl ranskankermaa
Lisäksi
1 1 savustuspussi grillaukseen

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 31 g 187 g
Proteiinia 5 g 32 g
Rasvaa 9 g 53 g
Kuitua 2 g 14 g
Energiaa kJ 965 5791
Energiaa kcal 231 1384

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: savustuspussi grillaukseen

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Lounas
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista salsa. Huuhtele sillifilee ja hienonna pieniksi paloiksi. Kuori omena ja pilko pieniksi paloiksi. Huuhtele kurkku ja purjo, hienonna ne. Sekoita salsan ainekset ja siirrä kylmään.

Kaada keitetyt perunat kulhoon ja kääntele öljyn ja mausteiden kanssa. Valuta perunat savustuspussiin ja sulje pussi hyvin. Nosta savustuspussi oikein päin kuumalle grilliritilälle. Vähennä hieman lämpöä ja grillaa noin 15 minuuttia.

Ota pussi grillistä ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Avaa pussi varoen ja tarjoa perunat silli-omenasalsan kera.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5