Savusipulileivät

27.5.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Savusipulileivät

Sipulit hautuvat mehukkaiksi savustuspussissa, ja varsista syntyy mainio maidoton levite.

Ainekset

4 annosta
1 2 sipulinippua
2 2 rkl öljyä
3 2 tl fariinisokeria
4 1 rosmariininoksa tai 2 tl kuivattua
5 1 tl suolaa
6 4 viipaletta vaaleaa leipää
Sipulinvarsilevite
1 2 dl sipulinvarsia hienonnettuna
2 1 kananmuna
3 0,5 dl seesaminsiemeniä
4 1 valkosipulinkynsi
5 1 dl öljyä
6 2 rkl valkoviinietikkaa
7 1 rkl hunajaa
8 2 tl vahvaa sinappia (esim. dijon)
9 0,5 tl suolaa
10 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 74 g
Proteiinia 6 g 26 g
Rasvaa 36 g 145 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 1 770 7082
Energiaa kcal 423 1693

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lounas
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni savustuspussin ohjeen mukaan. Halkaise isoimmat sipulit. Jätä sipuleihin noin 5 cm vartta ja pätki loput varret levitteeseen. Yhdistä sipulit, öljy, sokeri ja mausteet. Kumoa savustuspussiin. Sulje pussi ja laita uuniin 25 minuutiksi. Anna jäähtyä 10 minuuttia ennen avaamista.

Tee levite. Keitä kananmuna kovaksi (8 minuuttia). Jäähdytä kylmällä vedellä ja kuori. Paahda siemeniä kuivalla pannulla minuutti; ota 2 rkl koristeluun. Kuori valkosipuli. Soseuta levitteen ainekset teho- tai sauvasekoittimella.

Paahda leivät. Levitä niille reilusti levitettä ja savusipuleita. Ripota siemeniä päälle.

 

Vinkki: Levitettä tulee noin 5 dl. Öljyllä ohennettuna se on erinomainen grilliruokien tai salaatin kastike. Levite säilyy jääkaapissa 3–4 päivää.

Teksti:
Kuvat: Piia Arnould
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5