Savulohipatee

22.11.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Savulohipatee

Ainekset

8 annosta
1 500 g savulohta
2 1,5 tl suolaa
3 3 dl kuohukermaa
4 1 rkl perunajauhoja
5 2 keltuaista
6 2 rkl sitruunamehua
7 0,25 tl rouhittua valkopippuria
8 2 valkuaista
Keskelle täytteeksi
1 0,75 dl hienonnettua tilliä
2 100 g kylmäsavulohta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 0 g 1 g
Proteiinia 15 g 117 g
Rasvaa 12 g 99 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 710 5678
Energiaa kcal 170 1357

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista lohesta ruodot, nahka ja rasva. Paloittele lohi monitoimikoneeseen. Lisää muut ainekset valkuaisia lukuun ottamatta. Hienonna ainekset tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto lusikalla murekeseokseen.

Vuoraa vuoka leivinpaperisuikaleilla ja nosta puolet massasta pohjalle. Vedä lusikalla keskiosaan syvennys ja ripottele siihen puolet hienonnetusta tillistä. Nosta päälle hienonnettu kylmäsavulohi ja ripottele päälle tilliä. Levitä loppu lohiseos päälle ja tasoita pinta. Peitä foliolla ja kypsennä vesihauteessa 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan. Nosta patee jäähtymään ja kumoa haaleana. Tarjoa haaleana tai kylmänä.

Teksti:
Kuvat: Laura RIihelä
© SOK
Avainsanat: kylmäsavulohi savulohi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5