
Savulohi-mummonkurkkuvoileipäkakku
Ainekset
Mummonkurkkutäyte
Savulohitäyte
Kostutus
Kuorrutus
Koristeeksi
Valmistus
Valmista ensin täytteet.
Kurkkutäyte: Pilko kurkku pieniksi kuutioiksi. Liuota mausteet väkiviinaetikkaan. Sekoita liemi kurkkukuutioihin. Anna maustua 20 minuuttia. Valuta kurkuista enin neste pois. Hienonna kaprikset ja tilli. Sekoita ne kurkkukuutioiden joukkoon. Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma keskenään, lisää joukkoon kurkkuseos. Tarkista maku.
Savulohitäyte: Ruodi ja hienonna lämminsavulohi. Siirrä kylmään. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi suikaleiksi. Yhdistä sulatejuusto ja ranskankerma. Lisää joukkoon kylmäsavulohisuikaleet, piparjuuritahna, sitruunamehu, ruohosipuli ja pippuri. Mausta suolalla.
Sekoita kostutusliemi. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois. Peitä leikkuulauta kahdella isolla, ristikkäin asetetulla muovikelmulla. Asettele 6 leipäviipaletta vierekkäin kahteen riviin kelmun päälle. Kostuta sutimalla lientä tasaisesti leipäviipaleille. Levitä päälle kurkkutäyte. Peitä uudella leipäkerroksella, kostuta leivät.
Levitä seuraavaksi leipien päälle kylmäsavulohitäyte ja ripottele sen päälle lämminsavulohi.
Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta se. Kääri kakku kelmun sisään ja pane päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli.
Kuorruta ja koristele kakku. Sekoita kuorrutteen sainekset keskenään. Levitä kuorrutus kakun päälle. Peitä sivut kevyellä kuorrutuskerroksella. Leikkaa kurkku kakun korkuisiksi paloiksi. Viipaloi palat pitkittäin juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Peitä kakun sivut kurkkuviipaleilla.
Kehystä kakun päällys sulaneilla pakasteherneillä. Pyöräytä kylmäsavulohiviipaleista ruusukkeita. Sommittele ruohosipulin varsista ja lohiruusuista kukkia kakun pinnalle. Lisää kapriksia nupuiksi.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
348
1458
22,4 g
11,5 g
19,1 g
3,9 g
1,9 g
15,7 g
2,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 rkl Piparjuuritahnaa,
Ruohosipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli