Savulohi-mummonkurkkuvoileipäkakku

18.3.2018
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Savulohi-mummonkurkkuvoileipäkakku

Perhejuhlien pöydässä on aina tilaa mehevälle voileipäkakulle. Savukalan makupariksi sekoitetaan raikas mummonkurkkutäyte.

Ainekset

15 annosta
1 18 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
Mummonkurkkutäyte
1 1 (noin 300 g) kurkku
2 2 rkl väkiviinaetikkaa
3 1 tl suolaa
4 1 rkl sokeria
5 0,25 tl (¼ tl) pippuria
6 3 rkl kapriksia
7 1 dl silputtua tilliä
8 200 g maustamatonta tuorejuustoa
9 100 g ranskankermaa
Savulohitäyte
1 200 g lämminsavulohta
2 200 g kylmäsavulohta
3 100 g ruokasulatejuustoa (Koskenlaskija ruoka)
4 200 g ranskankermaa
5 3 rkl piparjuuritahnaa
6 2 - 3 rkl sitruunamehua
7 1 dl silputtua ruohosipulia
8 0,25 tl (¼ tl) pippuria
9 0,25 - 0,5 tl (¼–½ tl) suolaa
Kostutus
1 1 dl kalalientä (mietoa)
2 2 rkl sitruunamehua
Kuorrutus
1 150 g ruokasulatejuustoa (Koskenlaskija ruoka)
2 100 g maustamatonta tuorejuustoa
3 100 g ranskankermaa
Koristeeksi
1 100 - 150 g viipaloitua kylmäsavulohta
2 ruohosipulia
3 3 rkl kapriksia
4 1 dl pakasteherneitä
5 1 kurkku

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 128 g 1918 g
Proteiinia 58 g 877 g
Rasvaa 28 g 421 g
Kuitua 58 g 863 g
Energiaa kJ 4 473 67096
Energiaa kcal 1 069 16036

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuvalliset ohjeet

Savulohi-mummonkurkkuvoileipäkakku

1. Valmista ensin täytteet. Kurkkutäyte: Pilko kurkku pieniksi kuutioiksi. Liuota mausteet väkiviinaetikkaan. Sekoita liemi kurkkukuutioihin. Anna maustua 20 minuuttia. Valuta enin neste pois. Hienonna kaprikset ja silppua tilli. Sekoita kurkkukuutioiden joukkoon. Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma keskenään, lisää joukkoon kurkkuseos. Tarkista maku.

Savulohi-mummonkurkkuvoileipäkakku

2. Savulohitäyte: Ruodi ja silppua lämminsavulohi. Laita jääkaappiin odottamaan. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi suikaleiksi. Yhdistä sulatejuusto ja ranskankerma. Lisää joukkoon kylmäsavulohisuikaleet, piparjuuritahna, sitruunamehu, ruohosipuli ja pippuri. Mausta suolalla.

Savulohi-mummonkurkkuvoileipäkakku

3. Sekoita kostutusliemi. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois. Peitä leikkuulauta kahdella isolla, ristikkäin asetetulla muovikelmulla. Asettele 6 leipäviipaletta vierekkäin kahteen riviin kelmun päälle. Kostuta sutimalla lientä tasaisesti leipäviipaleille. Levitä päälle kurkkutäyte. Peitä uudella leipäkerroksella, kostuta leivät.

Savulohi-mummonkurkkuvoileipäkakku

4. Levitä seuraavaksi leipien päälle kylmäsavulohitäyte ja ripottele sen päälle lämminsavulohi.

Savulohi-mummonkurkkuvoileipäkakku

5. Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta se. Kääri kakku kelmun sisään ja pane päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Savulohi-mummonkurkkuvoileipäkakku

6. Seuraavana päivänä: Kuorruta ja koristele kakku. Sekoita kuorrutusainekset keskenään. Levitä kuorrutus kakun päälle. Peitä sivut kevyellä kuorrutuskerroksella. Leikkaa kurkku kakun korkuisiksi paloiksi. Viipaloi palat pitkittäin juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Peitä kakun sivut kurkkuviipaleilla.

Savulohi-mummonkurkkuvoileipäkakku

7. Kehystä kakun päällys sulaneilla pakasteherneillä. Pyöräytä kylmäsavulohiviipaleista ruusukkeita. Sommittele ruohosipulin varsista ja lohiruusuista kukkia kakun pinnalle. Lisää kapriksia nupuiksi.

Video

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5