Savukalapiiras

30.12.2004
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Savukalapiiras

Ainekset

20 annosta
1 2 pakettia a´500 g, valmista voitaikinaa
2 600 g lämminsavustettua lohta tai siikaa
3 1 dl kermaa
4 2 munaa
5 1 dl juustoraastetta
6 0,5 tl sitruunapippuria
7 tillisilppua
Voiteluun
1 munaa
Lisäksi
1 pakaste- tai säilykeherneitä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 339 g
Proteiinia 10 g 196 g
Rasvaa 25 g 501 g
Kuitua 1 g 17 g
Energiaa kJ 1 382 27634
Energiaa kcal 330 6605

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset, Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Perkaa kala ruodottomiksi paloiksi kulhoon. Lisää kerma, vatkatut munat ja juustoraaste. Sekoita varoen ja mausta pippurilla sekä halutessasi tillillä.Kuumenna uuni 225 asteeseen.Kauli taikinat kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta toinen niistä leivinpaperille pellille ja nosta kalaseos päälle. Käännä pohjalevyn reunat ylös.Leikkaa toinen levy suikaleiksi ja nipistä suikaleet kanneksi kalatäytteelle.Voitele kansi munalla ja kypsennä uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Nosta piiras tarjoiluvadille ja koristele vati herneillä. Kuumenna ennen tarjoamista, jos haluat.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5