Samettinen suklaa-aprikoosimousse

20.11.2017
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Samettinen suklaa-aprikoosimousse

Pehmeät aprikoosit maustavat jouluisen suklaamoussen ja loistavat koristeena kuin jalokivet.

Ainekset

4 annosta
1 200 g tummaa suklaata
2 2 kananmunaa
3 2 dl kuohukermaa
4 2 rkl sokeria
5 1 dl pehmeitä kuivattuja aprikooseja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 40 g 159 g
Proteiinia 7 g 28 g
Rasvaa 36 g 143 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 2 124 8494
Energiaa kcal 508 2030

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata suklaa vesihauteessa.

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Sekoita keltuaiset hieman jäähtyneeseen suklaaseen.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Yhdistä puhtaassa kulhossa kerma ja sokeri. Vaahdota pehmeäksi vaahdoksi.

Pilko aprikoosit. Ota hieman sivuun koristelua varten.

Yhdistä suklaa, vaahdot ja aprikoosit. Sekoita tasaiseksi. Annostele mousse maljoihin ja anna jähmettyä jääkaapissa. Koristele aprikoosipaloilla.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5