Salted caramel -piirakka

27.7.2017
12 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Salted caramel -piirakka

Piirakan juju ovat brownie-tyyppinen pohja ja tahmea kinuskikuorrute.

Ainekset

25 palaa
Pohja
1 175 g margariinia
2 175 g tummaa suklaata
3 4 kananmunaa
4 4,5 dl sokeria
5 2 tl vaniljasokeria
6 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
7 0,75 dl (3/4 dl) kaakaojauhoa
8 1 rkl leivinjauhetta
9 1 dl maitoa
Täyte
1 2 dl fariinisokeria
2 2 dl kuohukermaa
3 25 g voita
4 0,5 tl suolaa
Lisäksi
1 0,5 tl sormisuolaa

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 32 g 798 g
Proteiinia 2 g 58 g
Rasvaa 11 g 282 g
Kuitua 1 g 21 g
Energiaa kJ 999 24986
Energiaa kcal 239 5972

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Säädä uuni 175 asteeseen. Valmista pohja. Sulata rasva ja suklaa mikrossa alhaisella teholla välillä sekoitellen. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Keitä sokeria ja kermaa noin 20 minuuttia ahkerasti sekoitellen. Tiputa kinuskista pisara kylmään veteen. Jos pisara pitää muotonsa eikä leviä, on kinuski valmista. Anna jäähtyä pari minuuttia ja sekoita joukkoon voi ja suola. Levitä kinuski piirakan päälle. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ennen leikkaamista. Säilytä jääkaapissa.

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5