Viikonloppu
Salted caramel -piirakka
60 min

Nappaa talteen!
Suklaisen suosikkipiirakan juju on brownie-tyyppisen pohjan ja tahmean kinuskikuorrutteen liitto. Suklaa-kinuskipiirakka viimeistellään ripottelemalla sen pinnalle sormisuolaa.
| Pohja | |
|---|---|
| 175 g | voita |
| 175 g | tummaa suklaata |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 4 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 3 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
| 3/4 dl | kaakaojauhetta |
| 1 rkl | leivinjauhetta |
| 1 dl | maitoa |
| Kuorrute | |
| 2 dl | fariinisokeria |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 25 g | voita |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| 1/2 tl | sormisuolaa |
- 1.
Säädä uuni 175 asteeseen. Valmista pohja. Sulata rasva ja suklaa mikrossa alhaisella teholla välillä sekoitellen.Sekoita vähän jäähtyneeseen suklaaseokseen munat ja sokerit. Sekoita kaakaojauhe ja leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhoseos ja maito taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
- 2.
Keitä sokeria ja kermaa noin 20 minuuttia välillä sekoitellen. Tiputa kinuskista pisara kylmään veteen. Jos pisara pitää muotonsa eikä leviä, on kinuski valmista. Anna jäähtyä pari minuuttia ja sekoita joukkoon voi ja suola. Levitä kinuski piirakan päälle. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja ripottele sormisuola pinnalle. Leikkaa paloiksi. Säilytä piirakkaa jääkaapissa.
Suklaisen suosikkipiirakan juju on brownie-tyyppisen pohjan ja tahmean kinuskikuorrutteen liitto. Suklaa-kinuskipiirakka viimeistellään ripottelemalla sen pinnalle sormisuolaa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 175 g | voita |
| 175 g | tummaa suklaata |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 4 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 3 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
| 3/4 dl | kaakaojauhetta |
| 1 rkl | leivinjauhetta |
| 1 dl | maitoa |
Kuorrute | |
| 2 dl | fariinisokeria |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 25 g | voita |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 1/2 tl | sormisuolaa |
Valmistus
- 1
Säädä uuni 175 asteeseen. Valmista pohja. Sulata rasva ja suklaa mikrossa alhaisella teholla välillä sekoitellen.Sekoita vähän jäähtyneeseen suklaaseokseen munat ja sokerit. Sekoita kaakaojauhe ja leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhoseos ja maito taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 175 g tummaa suklaata 3 dl gluteenitonta jauhoseosta 2 tl vaniljasokeria 1 dl maitoa 4 kpl kananmunaa 4 1/2 dl sokeria 1 rkl leivinjauhetta 175 g voita 3/4 dl kaakaojauhetta - 2
Keitä sokeria ja kermaa noin 20 minuuttia välillä sekoitellen. Tiputa kinuskista pisara kylmään veteen. Jos pisara pitää muotonsa eikä leviä, on kinuski valmista. Anna jäähtyä pari minuuttia ja sekoita joukkoon voi ja suola. Levitä kinuski piirakan päälle. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja ripottele sormisuola pinnalle. Leikkaa paloiksi. Säilytä piirakkaa jääkaapissa.
Määrä Ainesosa 2 dl fariinisokeria 2 dl kuohukermaa 1/2 tl suolaa 25 g voita 1/2 tl sormisuolaa
Ravintosisältö
242
Energiaa kcal
1014
Energiaa kj
11,2 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,5 g
Hiilihydraatteja
27,2 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
242
Energiaa kcal
1014
Energiaa kj
11,2 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,5 g
Hiilihydraatteja
27,2 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, 0,5 tl Sormisuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Samankaltaisia reseptejä
Klassikot
Leivonnaiset
Keksit ja piparit
Leivonnaiset
Juustokakku
Makeat leivonnaiset





































