Salmiakkikeksit

20.5.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Salmiakkikeksit

Ainekset

20 kappaletta
1 125 g margariinia
2 1 dl fariinisokeria
3 1 tl vanilliinisokeria
4 1 kananmuna
5 0,75 dl turkinpippurimakeisia rouhittuna
6 2,5 dl vehnäjauhoja
7 1 tl leivinjauhetta
8 0,25 dl kinuskikastiketta

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 243 g
Proteiinia 1 g 24 g
Rasvaa 6 g 113 g
Kuitua 0 g 6 g
Energiaa kJ 436 8719
Energiaa kcal 104 2084

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon muna. Rouhi turkinpippurit hienoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää kinuskikastike sekoittaen joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Nostele taikinasta lusikalla nokareita leivinpaperin päälle pellille ja paina ne litteiksi tai pursota taikina pursotinpussin avulla. Huomioi, että keksit leviävät paistettaessa, paista ne kahdessa erässä. Paista uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: pikkuleivät
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5