Saksalainen makkarapata

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Saksalainen makkarapata

Ainekset

1 300 g braatvurstia tai muuta maustettua makkaraa
2 1 sipuli
3 800 g kaalia (noin)
4 1 porkkana
5 1 rkl öljyä
6 3 dl lihalientä
7 1 dl omenasosetta
8 1 tl kuminaa
9 1 rkl sinappia
10 1 tl rouhittua mustapippuria
11 1 tl suolaa
12 1 rkl omenaviinietikkaa
Pinnalle
1 persiljaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 53 g
Proteiinia 93 g
Rasvaa 70 g
Kuitua 20 g
Energiaa kJ 4594
Energiaa kcal 1098

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Makkara
Makuja maailmalta Saksalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Viipaloi makkarat. Leikkaa sipuli ja kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Ruskista makkarat kuivalla pannulla ja nosta ne sitten syrjään. Kuumenna pannulla öljy ja lisää siihen sipuli- ja kaalisuikaleet sekä porkkanat. Kääntele niitä hetken aikaa pannulla, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää kuuma lihaliemi ja anna hautua noin 15 minuuttia kannen alla. Lisää makkarat, omenasose sekä mausteet. Hauduta vielä 15-20 minuuttia. Tarjolle tuotaessa ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Tarjoile höyryävä pata perunaohukaisten kanssa.Ruokalehti 0405

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5