Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Saksalainen makkarapata

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Saksalainen kaali-makkarapata hautuu hiljalleen pannulla höyryäväksi herkuksi. Se saa makua omenasoseesta.

Ainekset

300 g
Braatvurstia tai muuta maustettua makkaraa
1 kpl
Sipuli
800 g
Kaalia (noin)
1 kpl
Porkkana
1 rkl
Öljyä
3 dl
Lihalientä
1 dl
Omenasosetta
1 tl
Kuminaa
1 rkl
Sinappia
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Suolaa
1 rkl
Omenaviinietikkaa

Pinnalle

Persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Viipaloi makkarat. Leikkaa sipuli ja kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.

300 g
Braatvurstia tai muuta maustettua makkaraa
1 kpl
Sipuli
800 g
Kaalia (noin)
1 kpl
Porkkana
2

Ruskista makkarat kuivalla pannulla ja nosta ne sitten syrjään.

3

Kuumenna pannulla öljy ja lisää siihen sipuli- ja kaalisuikaleet sekä porkkanat. Kääntele niitä hetken aikaa pannulla, kunnes ne hieman pehmenevät.

1 rkl
Öljyä
4

Lisää kuuma lihaliemi ja anna hautua noin 15 minuuttia kannen alla.

3 dl
Lihalientä
5

Lisää makkarat, omenasose sekä mausteet. Hauduta vielä 15–20 minuuttia.

1 dl
Omenasosetta
1 tl
Kuminaa
1 rkl
Sinappia
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Suolaa
1 rkl
Omenaviinietikkaa
6

Tarjolle tuotaessa ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

Persiljaa
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.2.2005
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.