Saksalainen joululeipä

27.10.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Saksalainen joululeipä

Ainekset

2 kappaletta
1 2,5 dl maitoa
2 1 pussi kuivahiivaa
3 1 tl suolaa
4 1 dl siirappia
5 1 kananmuna
6 200 g margariinia
7 1 dl rusinoita
8 0,5 dl mantelijauhetta
9 1 paketti (à 65 g) sukaatteja
10 0,5 sitruunaa
11 9 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
1 margariinia

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 282 g 565 g
Proteiinia 44 g 88 g
Rasvaa 98 g 196 g
Kuitua 16 g 31 g
Energiaa kJ 9 205 18410
Energiaa kcal 2 200 4400

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Makuja maailmalta Saksalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Liuota hiiva 42 asteiseen maitoon. Lisää suola, siirappi, kananmuna, pehmeä margariini, rusinat, mantelijauhe ja sukaatit. Pese ja raasta joukkoon sitruuna. Alusta jauhot joukkoon ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin tunti. Taikina saa jäädä löysähköksi. Voitele 2 leipävuokaa ja jaa taikina niihin. Anna kohota leivinliinan alla vielä puoli tuntia. Paista leipiä noin 30 minuuttia. Voitele leipiä muutaman kerran sulatetulla margariinilla paiston loppupuolella. Kumoa leivät jäähtyneinä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: leipä limppu rusina
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5