Sahramipullat

21.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sahramipullat

Ainekset

30 kappaletta
1 0,5 l maitoa
2 1 tl suolaa
3 2 dl sokeria
4 50 g hiivaa
5 1 - 2 rkl kardemummaa
6 0,5 g sahramia
7 1 muna
8 1,5 l vehnäjauhoja
9 200 g leivontamargariinia tai voita
Voiteluun
1 munaa
Pinnalle
1 raesokeria ja sokeroituja kirsikoita tai rusinoita

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 878 g
Proteiinia 4 g 135 g
Rasvaa 6 g 191 g
Kuitua 1 g 38 g
Energiaa kJ 810 24294
Energiaa kcal 194 5806

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja lisää siihen suola ja sokeri. Murenna sekaan hiiva ja sekoita kunnes se liukenee. Lisää kardemumma, hienonnettu sahrami ja muna. Sekoita edelleen ja lisää vähitellen jauhoja.Alusta taikina lopuksi käsin tai koneella ja lisää alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämmössä pehmennyt tai sulatettu ja jäähdytetty rasva. Taikina on valmista, kun se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.Peitä taikina ja kohota huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi.Leivo taikinasta eri mallisia pikkupullia tai säikeitä, jotka letität rinkeleiksi. Kohota pullat uudelleen pellillä, koristele rusinoilla ja kirsikoilla ja voitele munalla. Ripottele pintaan raesokeria.Kypsennä pikkupullat 250 asteessa ja isot pullat 200 asteessa.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: kirsikka pulla rusina
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5