Saaristolaissämpylät

16.10.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Saaristolaissämpylät

Ainekset

18 kappaletta
Taikina
1 5 dl omenamehua
2 1,5 dl siirappia
3 1,5 tl suolaa
4 1 tl fenkolin siemeniä
5 1 tl kuminan siemeniä
6 1,5 tl pomeranssinkuorta
7 2 dl kaljamaltaita
8 7 dl vehnäjauhoja
9 1 pussi kuivahiivaa (11 g)
10 3 dl karkeita täysjyväruisjauhoja

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 39 g 703 g
Proteiinia 4 g 76 g
Rasvaa 1 g 13 g
Kuitua 3 g 61 g
Energiaa kJ 766 13794
Energiaa kcal 183 3297

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: suolaa, fenkolin siemeniä, kuminan siemeniä, pomeranssinkuorta

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon siirappi, suola ja rouhitut siemenet. Sekoita joukkoon maltaat ja ruisjauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota lämpimässä noin 45 minuuttia.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan. Muotoile palat tangoiksi. Leikkaa paloiksi ja nosta sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota 10 minuuttia. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leipä sämpylä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5