Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Saaristolaisleipä

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
3 Kappaletta
Fork and knife
3 Kappaletta
Perinteisen saaristolaisleivän salaisuuksia ovat siirappi ja kaljamaltaat, joista tämä klassinen vuokaleipä saa makean makunsa. Leivo saaristolaisleipä graavilohen ja muiden kalaherkkujen kaveriksi. Omenamehuun leivottu maltainen leipä on myös odotettu lahja tai tuliainen.

Ainekset

1 l
Omenamehua
50 g
(1 pkt) tuorehiivaa
3 dl
Siirappia
1 rkl
Suolaa
3 dl
Kaljamaltaita
3 dl
Vehnä- tai kauraleseitä
3 dl
Ruisjauhoja
13 dl
Vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~13
28
/yht. 8 tuotetta
(hinta Prismassa 14.2.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Lämmitä omenamehu kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva mehuun. Lisää siirappi, suola, maltaat, leseet ja ruisjauhot puuhaarukalla sekoittaen. Lisää lopuksi vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikinasta tulee löysän puuron kaltaista. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa 1 tunti.

1 l
Omenamehua
50 g
(1 pkt) tuorehiivaa
3 dl
Siirappia
1 rkl
Suolaa
3 dl
Kaljamaltaita
3 dl
Vehnä- tai kauraleseitä
3 dl
Ruisjauhoja
13 dl
Vehnäjauhoja
2

Jaa taikina kolmeen tai neljään hyvin voideltuun leipä- tai foliovuokaan. Kohota peitettyinä 45 minuuttia.

3

Paista leipiä ensin 250-asteisessa uunissa 10 minuuttia, sitten 150 asteessa 1 tunti 45 minuuttia.

Miltä maistui?(45 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara, Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 25.11.2015
|
Muokattu: 19.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

2028

8489

10,0 g

1,3 g

412,0 g

144,7 g

29,3 g

50,7 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Suolaa,

3 dl Kaljamaltaita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli