Rypälefocaccia

27.7.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rypälefocaccia

Mehevä gluteeniton peltileipä päällystetään satokauden rypäleillä, rosmariinilla ja juustolla.

Ainekset

12 annosta
1 1 paketti (50) hiivaa
2 5 dl vettä
3 1 rkl psylliumia
4 1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
5 1 rkl sokeria
6 0,5 tl suolaa
7 25 g margariinia
8 7 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
Päälle
1 20 viinirypälettä
2 1 dl juustoraastetta
3 2 tl kuivattua rosmariinia
4 2 rkl öljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 32 g 388 g
Proteiinia 4 g 50 g
Rasvaa 5 g 56 g
Kuitua 1 g 13 g
Energiaa kJ 796 9558
Energiaa kcal 190 2285

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva veteen. Lisää psyllium, kaurahiutaleet, sokeri ja suola. Sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Alusta taikinaan jauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja anna kohota vähintään 30 minuuttia.

Säädä uuni 200 asteeseen. Painele kohonneeseen taikinaan puolitetut viinirypäleet. Ripottele päälle juustoraastetta ja rosmariinia. Valuta lopuksi pinnalle öljyä.

Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5