Rustica Mare -pizza

13.5.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rustica Mare -pizza

Valmista roomalainen herkkupizza kotiuunissa tai pihagrillissä. Viimeistele kylmäsavulohipizza raikkaalla katkaraputahnalla, avokadolla ja rucolalla.

Ainekset

4 kappaletta
Pohja
1 7 dl vehnäjauhoja
2 0,3 tl kuivahiivaa
3 1,5 tl suolaa
4 3,5 dl vettä
5 1 rkl oliiviöljyä
Täyte
1 1 prk (400 g) tomaattikastiketta
2 200 g kylmäsavukirjolohiviipaleita
3 2 pakettia (à 125/200 g) mozzarellajuustoa
Katkaraputahna
1 1 pussi (180 g) katkarapuja
2 1 valkosipulinkynsi
3 0,5 prk (à 150 g) ranskankermaa
4 1 rkl makeaa chilikastiketta
5 0,5 - 1 tl srirachakastiketta
6 0,25 tl (¼ tl) suolaa
Lisäksi
1 2 avokadoa viipaloituna
2 0,5 ruukkua rucolaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 88 g 351 g
Proteiinia 39 g 157 g
Rasvaa 42 g 168 g
Kuitua 10 g 38 g
Energiaa kJ 3 741 14963
Energiaa kcal 894 3576

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: kuivahiivaa

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola kulhossa. Sekoita joukkoon öljy ja kädenlämpöinen vesi muutamassa erässä.
  2. Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla pari minuuttia, laita takaisin kulhoon ja peitä kelmulla. Kohota 2 tuntia huoneenlämmössä.
  3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa tasaiseksi. Jaa neljään osaan ja pyöritä palloiksi. Ripottele jauhoja alle ja päälle. Peitä kostealla liinalla. Kohota 2 tuntia.
  4. Sulata ja valuta katkaravut. Kuori ja murskaa valkosipuli. Sekoita tahnan ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan.
  5. Kuumenna pizzakivi grillissä tai laita kivi uuniritilälle ja säädä uuni 275 asteeseen. Anna kiven kuumeta ½ tuntia.
  6. Kokoa ja paista pizzat yksi kerrallaan: Painele taikina sormin hieman pizzakiveä pienemmäksi pohjaksi. Aseta pohja kiven päälle grilliin tai ota kivi ritilän kanssa uunista ja aseta pohja kivelle. Levitä päälle tomaattikastiketta ja ¼ kylmäsavulohiviipaleista. Revi puolikas mozzarella päälle. Kypsennä uunissa noin 10 tai grillissä 5–8 minuuttia.
  7. Viimeistele valmiit pizzat katkaraputahnalla, avokadolla ja rucolalla.
Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5