Ruotsalainen etikkalohi

25.11.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ruotsalainen etikkalohi

Valmista lohifileestä ja kasviksista ruotsalaistyyppinen kalalisäke. Anna lohen maustua jääkaapissa yön yli ja tarjoa lisäksi piparjuurimajoneesia.

Ainekset

6 annosta
1 300 g lohifileetä
2 1 porkkana
3 1 punasipuli
4 4 mauste- ja valkopippuria
5 1 laakerinlehti
6 3 dl vettä
7 0,5 dl väkiviinaetikkaa
8 1 rkl suolaa
9 0,5 dl sokeria
10 1 ruukku tilliä
Lisäksi
1 1 dl majoneesia
2 piparjuuritahnaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 50 g
Proteiinia 10 g 59 g
Rasvaa 20 g 118 g
Kuitua 0 g 3 g
Energiaa kJ 1 045 6269
Energiaa kcal 250 1498

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: suolaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa vesi, etikka, sokeri, suola ja mausteet kattilaan. Lisää paloiteltu porkkana ja suikaloitu sipuli. Keitä hiljalleen pari minuuttia. Leikkaa lohi kuutioiksi. Lisää palat liemeen ja kuumenna, mutta älä keitä. Anna lohen maustua liemessä jääkaapissa seuraavan päivään. Pane lohipalat tarjoilukulhoon ja silppua päälle tilliä. Tarjoa lisänä piparjuurella maustettua majoneesia.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: lohi lohifilee majoneesi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5