Rukiiset sämpylät

20.2.2005
11 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rukiiset sämpylät

Ainekset

20 kappaletta
1 5 dl vettä
2 50 g hiivaa
3 0,5 dl öljyä
4 2 tl suolaa
5 2 rkl siirappia tai 1 rkl sokeria
6 4 dl ruisjauhoja
7 8 dl vehnäjauhoja

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 516 g
Proteiinia 4 g 79 g
Rasvaa 3 g 56 g
Kuitua 3 g 52 g
Energiaa kJ 608 12170
Energiaa kcal 145 2909

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat, Edullinen
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva. Sekoita joukkoon öljy, suola, siirappi ja ruisjauhot. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Alusta taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa). Leivo kohonnut taikina sämpylöiksi ja pyöräytä jauhoissa. Kohota sämpylät pellillä. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia koosta riippuen.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: sämpylä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5