Rukiinen poropiirakka

25.2.2008
9 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rukiinen poropiirakka

Ainekset

8 annosta
1 1 paketti (400 g) pakasteruisperunataikinaa
2 2 rkl öljyä
3 1 sipuli
4 150 g poron kylmäsavupaistia
5 1 dl tuoretta persiljaa
6 100 g kermaviiliä
7 2 dl kermaa
8 4 munaa
9 2,5 dl juustoraastetta
10 2 tl rouhittua viherpippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 197 g
Proteiinia 16 g 127 g
Rasvaa 34 g 276 g
Kuitua 3 g 22 g
Energiaa kJ 1 971 15767
Energiaa kcal 471 3768

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Muut lihat ja sisäelimet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja kauli ja painele se voidellun 26-28-senttisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin alatasossa 10 minuuttia. Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna poron kylmäsavupaisti. Kuullota sipuli öljyssä, lisää lopuksi hienonnettu liha ja siirrä pois levyltä. Hienonna persilja, lisää se ja loput ainekset poro-sipuliseokseen. Kaada täyte pohjan päälle. Sekoita kermaviili, kerma, munat, juustoraaste  ja pippuri. Kaada seos täytteen päälle. Paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5