Rukiinen poro-viikunapiirakka

22.4.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rukiinen poro-viikunapiirakka

Ainekset

10 palaa
Pohja
1 1 paketti (400 g) ruis-perunataikinaa (pakaste)
Täyte
1 1 purjo
2 2 rkl öljyä
3 1 rkl juoksevaa hunajaa
4 1 tl timjamia
5 ripaus rouhittua mustapippuria
6 150 g kylmäsavustettua poronpaistia
7 1 dl silputtuja kuivattuja viikunoita
8 200 g ranskankermaa
9 2 dl ruokakermaa
10 3 kananmunaa
11 100 g voimakasta juustoraastetta

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 251 g
Proteiinia 12 g 119 g
Rasvaa 26 g 265 g
Kuitua 3 g 30 g
Energiaa kJ 1 633 16331
Energiaa kcal 390 3903

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Muut lihat ja sisäelimet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota pakastetaikina tuntia ennen leipomista huoneenlämpöön sulamaan. Painele se pyöreän tai neliön muotoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Halkaise purjo ja huuhtele se juoksevan veden alla. Suikaloi purjo.

Kuullota purjo pehmeäksi öljyssä. Mausta hunajalla, timjamilla ja pippurilla.

Silppua poro hienoksi. Yhdistä pannussa purjo, poro ja viikunat. Levitä seos piirakkapohjalle. Sekoita ranskan- ja ruokakerma sekä kananmunat. Kaada seos porotäytteelle. Lisää päälle juustoraaste.

Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa sellaisenaan tai salaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5