Ruissämpylät

23.6.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ruissämpylät

Ainekset

16 palaa
1 7 dl vettä
2 50 g hiivaa
3 1,5 tl suolaa
4 1 rkl sokeria
5 6 dl ruishiutaleita
6 8 dl vehnäjauhoja
7 1 dl laktoositontamargariinia

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 471 g
Proteiinia 5 g 76 g
Rasvaa 5 g 87 g
Kuitua 3 g 47 g
Energiaa kJ 781 12500
Energiaa kcal 187 2988

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Edullinen
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja liota veden joukkoon. Lisää suola, sokeri ja suurin osa jauhoista. Alusta. Lisää margariini ja loput jauhot. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi ja leivinpaperin päälle pellille kohoamaan. Jaa kohonnut taikina 16 palaan. Voitele taikinalevyn pinta vedellä ja paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.0705

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: sämpylä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5