Rosmariinipataleipä

26.5.2016
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rosmariinipataleipä

Pataleivän tekeminen on helppoa, mutta vaatii aikaa. Taikinaa ei tarvitse vaivata missään vaiheessa.

Ainekset

10 annosta
1 3,5 dl hiivaleipävehnäjauhoja
2 3,5 dl vehnäjauhoja
3 1 tl kuivahiivaa
4 2 tl suolaa
5 0,5 tl rosmariinia
6 4 dl vettä
Pinnalle
1 0,5 tl rosmariinia
2 0,5 tl hiutalesuolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 274 g
Proteiinia 5 g 47 g
Rasvaa 1 g 8 g
Kuitua 2 g 19 g
Energiaa kJ 574 5743
Energiaa kcal 137 1373

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Brunssi, Välipalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon 42-asteinen vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla. Kohota huoneenlämmössä noin 12 tuntia. Kumoa taikina jauhotetun leivinpaperin päälle. Taikina löystyy kohotessaan. Muotoile taikina pyöreäksi nostelemalla reunoja leivän päälle. Anna levätä peitettynä 1/2 tuntia. Pane 3 litran vetoinen pata tai kattila kylmään uuniin. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Kumoa taikina tai nosta paperin päällä pataan, pane kansi päälle. Tee halutessasi leivän pintaan viiltoja. Ripottele pinnalle rosmariini ja suola. Paista 30 minuuttia kannen alla ja ilman kantta 15 minuuttia. Nosta leipä padasta jäähtymään.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leipä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5