Rapusilakat

25.11.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rapusilakat

Pakastesilakkafileistä ja ravunpyrstöistä syntyy etikkaliemessä maukas kalapöydän tarjottava. Sekoita kastike majoneesista, ranskankermasta ja mausteista.

Ainekset

6 annosta
1 300 g pakastesilakkafileitä
2 1 dl väkiviinaetikkaa
3 5 dl vettä
4 1 rkl suolaa
5 1 rasia (170 g) ravunpyrstöjä suolaliemessä
6 150 g ranskankermaa
7 1 dl majoneesia
8 1 valkosipulinkynsi
9 0,5 dl tilli- ja persiljasilppua
10 1 tl raastettua sitruunankuorta
11 1 rkl sitruunamehua
12 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 11 g
Proteiinia 13 g 77 g
Rasvaa 16 g 99 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 895 5371
Energiaa kcal 214 1284

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Brunssi
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata silakat. Sekoita etikkaliemi ja anna fileiden ”kypsyä” liemessä muutama tunti kunnes liha on valkoista. Poista nahkat ja paloittele fileet. Valuta ravunpyrstöistä liemi. Sekoita kastike majoneesista, ranskankermasta ja mausteista. Sekoita silakat ja ravut kastikkeeseen. Anna maustua yön yli kylmässä. Ripottele koristeeksi tilli- tai persiljasilppua.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: majoneesi silakka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5