Rapeat kesäkurpitsa-parmesaanilastut ja ranskankermadippi

24.4.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rapeat kesäkurpitsa-parmesaanilastut ja ranskankermadippi

Kesäkurpitsa korvaa sipsit mennen tullen, kun kuorrutat ne parmesaanilla ja paahdat uunissa rapeiksi. Lisäkkeenä maistuu raikas fenkolinsiemenillä ja sitruunalla maustettu dippikastike.

Ainekset

4 annosta
1 1 rkl öljyä
2 1 kesäkurpitsa
3 2 rkl vehnäjauhoja
4 2 kananmunavalkuaista
5 2 tl vettä
6 2 dl raastettua parmesaania
7 1 dl korppujauhoja
8 2 tl kuivattua timjamia
9 1 tl suolaa
Raikas ranskankermadippi
1 1 prk ranskankermaa
2 1 sitruunan mehu
3 2 tl hunajaa
4 1 tl fenkolinsiemeniä jauhettuna
5 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 79 g
Proteiinia 11 g 43 g
Rasvaa 20 g 82 g
Kuitua 2 g 6 g
Energiaa kJ 1 300 5201
Energiaa kcal 311 1243

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Välipalat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista dippikastike. Yhdistä ranskankerma, sitruunan mehu ja hunaja. Jauha fenkolinsiemenet morttelissa ja sekoita ne ranskankermaan. Mausta suolalla ja laita kastike jääkaappiin maustumaan.

Kuumenna uuni 220 asteeseen. Leivinpaperoi kaksi uunipeltiä ja sivele paperit öljyllä.

Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi kiekoiksi. Laita ne ja jauhot pussiin ja ravistele niin, että kiekot jauhottuvat kevyesti.

Erottele valkuaiset kulhoon, lisää vesi ja vaahdota kevyesti. Yhdistä toisessa kulhossa juusto, korppujauho, timjami ja suola.

Dippaa kesäkurpitsat muutamassa erässä valkuaisvaahtoon ja kuorruta kauttaaltaan juusto-korppujauhoseoksella. Levitä kiekot vierekkäin pellille ja paista uunissa rapeiksi, 20 minuuttia. Käännä paistamisen puolessa välissä.

Tarjoa lastujen kanssa raikasta ranskankermadippiä.

Vinkki: Käytä ylijääneet keltuaiset esimerkiksi munakkaaseen tai lettutaikinaan.

Teksti:
Kuvat: Piia Arnould
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5