Raparperi-murupiiras

9.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Raparperi-murupiiras

Ainekset

10 palaa
1 2 munaa
2 2 dl sokeria
3 4 dl vehnäjauhoja
4 2 tl leivinjauhetta
5 2 dl maitoa
6 1 dl (100 g) voita sulatettuna
Päälle
1 0,5 l raparperipaloja
2 1 - 1,5 dl sokeria
3 2 tl inkivääriä
Murut
1 50 g voita tai leivontamargariinia
2 1 dl sokeria
3 1 tl vanilliinisokeria
4 1 dl vehnäjauhoja

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 59 g 594 g
Proteiinia 6 g 57 g
Rasvaa 13 g 134 g
Kuitua 2 g 16 g
Energiaa kJ 1 610 16101
Energiaa kcal 385 3848

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Voitele irtopohjainen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen ja lopuksi maidon ja rasvan seos.Kaada taikina vuokaan ja levitä sen päälle sokerilla ja inkiväärillä maustetut raparperipalat.Sekoita vielä haarukalla kulhossa muruseos ja ripottele murut piiraan pintaan. Kypsennä uunin alaosassa noin 30 minuuttia.Jäähdytä piiras haaleaksi ja irrota vuoastaan. Tarjoa sellaisenaan tai puolisulan vaniljajäätelön kanssa.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5