Raparperi-mantelipiirakka

27.4.2016
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Raparperi-mantelipiirakka

Kevään ensimmäisistä raparpereista valmistettu rapaperi-mantelipiirakka maistuu sekä vaniljakastikkeen että jäätelön kera.

Ainekset

12 annosta
1 100 g voita tai margariinia
2 4 rkl sokeria
3 2 dl vehnäjauhoja
4 1 dl kaurahiutaleita
5 1 tl leivinjauhetta
6 1 kananmuna
Täyte
1 4 - 5 raparperinvartta
2 150 g mantelimassaa
3 50 g voita tai margariinia
4 0,75 dl (3/4 dl) sokeria
5 0,5 dl vehnäjauhoja
6 2 kananmunaa
Pinnalle
1 tomusokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 359 g
Proteiinia 6 g 68 g
Rasvaa 15 g 179 g
Kuitua 2 g 19 g
Energiaa kJ 1 166 13998
Energiaa kcal 279 3346

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: tomusokeria

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi rasva, sokeri ja kuivat aineet kulhossa tai monitoimikoneessa murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä viileässä täytteen teon ajan.
Huuhtele raparperinvarret ja pilko paloiksi. Vatkaa sekaisin mantelimassa, pehmeä rasva, sokeri ja vehnäjauhot. Lisää munat ja vatkaa tasaiseksi.
Painele taikina piirakkavuoan (halk. 28 cm) pohjalle ja reunoille.
Levitä päälle raparperinpalat. Kaada pinnalle manteliseos. Paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperilla, jotta piirakka ei tummu. Anna jäähtyä. Koristele tomusokerilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5