Raparperi-mansikkakiisseli

15.6.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Raparperi-mansikkakiisseli

Ainekset

4 annosta
1 2 raparperin vartta
2 7 dl laimeaa mansikkamehua
3 1 dl sokeria
4 0,5 l tuoreita mansikoita
Suurus:
1 1 dl kylmää vettä
2 3 rkl perunajauhoja
Lisäksi:
1 1 rkl vaniljasokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 56 g 224 g
Proteiinia 1 g 4 g
Rasvaa 0 g 1 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 1 011 4045
Energiaa kcal 242 967

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Kasvikset, Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pilko raparperit pieniksi paloiksi ja laita kattilaan veden ja sokerin kanssa. Keitä, kunnes raparperit hajoavat hieman. Sekoita perunajauhot veteen ja kaada suurus koko ajan sekoittaen kattilaan. Anna kiisselin pulpahtaa, mutta älä enää keitä. Lisää joukkoon paloittelut mansikat ja mausta vaniljasokerilla. Kaada kiisseli jäähtymään tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle sokeria kuorruttumisen estämiseksi. Tarjoile kerma- tai vaniljavaahdon kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5