Raparperi lettukakku

27.4.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Raparperi lettukakku

Lettukakku on takuuvarma koko perheen suosikki. Täytteeksi sopivat myös marjat ja hillot.

Ainekset

12 annosta
Lettutaikina
1 3 kananmunaa
2 7 dl maitoa
3 2 dl vehnäjauhoja
4 1,5 dl ohrajauhoja
5 0,5 tl suolaa
6 0,5 dl juoksevaa kasvi- ja voiöljyseosta
Raparperi-sitruunatäyte
1 250 g raparperia
2 0,5 dl sokeria
3 1 rkl vettä tai sitruunamehua
4 2 dl kuohukermaa
5 250 g mascarponejuustoa
6 0,5 dl lemon curd -sitruunatahnaa
Koristeeksi
1 tomusokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 242 g
Proteiinia 7 g 88 g
Rasvaa 20 g 241 g
Kuitua 1 g 14 g
Energiaa kJ 1 219 14625
Energiaa kcal 291 3495

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: lemon curd -sitruunatahnaa, tomusokeria

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa joukkoon loppu maito ja rasva. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin puolisen tuntia. Paista taikinasta noin 12 isoa, paksuhkoa lettua. Anna lettujen jäähtyä.
Huuhtele ja paloittele raparperit. Siirrä palat sokerin ja veden tai mehun kanssa kattilaan. Keitä, kunnes palat juuri ja juuri pehmenevät. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sitruunatahna. Levitä letulle täytettä ja lusikoi päälle raparperinpaloja. Kokoa letuista ja täytteistä kakku. Kaada päälle loppu täyte ja raparperit. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: lettu täytekakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5