Raparperi-kookospiirakka

20.5.2008
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Raparperi-kookospiirakka

Ainekset

8 annosta
Murotaikinapohja:
1 150 g margariinia
2 1 dl sokeria
3 1 kananmuna
4 3 dl vehnäjauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 500 g raparperinvarsia
2 2 tl perunajauhoja
3 0,75 dl sokeria
4 2 tl kanelia
Päällys:
1 100 g pehmeää margariinia
2 1 dl kaurahiutaleita
3 2 dl kookoshiutaleita
4 1 dl vehnäjauhoja
5 0,5 dl sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 54 g 434 g
Proteiinia 6 g 49 g
Rasvaa 32 g 257 g
Kuitua 4 g 32 g
Energiaa kJ 2 230 17836
Energiaa kcal 533 4263

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Munien ja sokerin vatkaaminen vaahdoksi

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese, kuori ja pilko raparperit noin 2 sentin paloiksi. Vaahdota sokeri ja pehmeä margariini sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon muna.

Kuivien aineiden lisääminen

2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.

Taikinan paineleminen piirakkavuokaan

3. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Raparperitäytteen valmistaminen

4. Sekoita perunajauhot, sokeri ja kaneli keskenään. Kääntele seos raparperipalojen joukkoon. Levitä seos pohjan päälle.

Päällyksen valmistaminen

5. Valmista päällys. Nypi pehmeä rasva, hiutaleet, vehnäjauhot ja sokeri keskenään murumaiseksi seokseksi.

Päällyksen levittäminen raparperitäytteen päälle

6. Levitä päällys raparperipalojen päälle. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5