Ranskalainen lihapata

2.3.2007
11 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ranskalainen lihapata

Ainekset

4 annosta
1 600 g naudan paistia
2 2 rkl vehnäjauhoja
3 1 rkl margariinia
4 1 sipuli
5 1 valkosipulinkynsi
6 2 tl öljyä
7 2 porkkanaa
8 1 prk (200/115 g) kokonaisia säilykeherkkusieniä
9 1 dl hillosipuleita
10 1 prk (400 g) yrttitomaattimurskaa
11 3 dl punaviiniä
12 3 dl vettä
13 1 lihaliemikuutio
14 0,5 tl suolaa
15 0,5 tl rouhittua mustapippuria
16 1 tl timjamia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 54 g
Proteiinia 35 g 141 g
Rasvaa 11 g 45 g
Kuitua 3 g 13 g
Energiaa kJ 1 464 5857
Energiaa kcal 350 1400

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kastikkeet, Pataruoat
Pääruoka-aine Naudanliha
Makuja maailmalta Ranskalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa paisti reilun kokoisiksi kuutioiksi. Kääntele lihat jauhoissa ja ruskista kahdessa erässä pannulla. Siirrä ruskistuneet lihapalat pataan. Puhdista pannu välillä ja ruskista sipulilohkot sekä hienonnettu valkosipulikynsi öljyssä. Sekoita ne lihapalojen joukkoon. Paloittele kuoritut porkkanat ja kääntele ne valutettujen herkkusienien ja hillosipuleiden kanssa myös pannulla kauniin ruskeiksi ja kaada pataan. Lisää pataan tomaattimurska, punaviini, vesi, liemikuutio sekä mausteet. Hauduta pataa uunissa 150 asteessa 1 1/2–2 tunnin ajan.Tarjoile perunoiden tai riisin sekä tuoreen patongin ja salaatin kanssa.

© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5