Ranskalainen lammaspata

25.2.2016
29 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ranskalainen lammaspata

Ainekset

6 annosta
1 1 (1,2 kg) maustettu karitsanpaisti
2 2 sipulia
3 1 valkosipuli
4 1 porkkana
5 pala selleriä
6 3 rkl tomaattisosetta (pyree)
7 5 dl lihalientä
8 1 dl valkoviinia, halutessasi
9 1 - 2 rosmariinin oksaa
10 1 laakerinlehti
11 ripaus sokeria
12 1 tl suolaa
13 0,5 tl mustapippuria
14 1 pieni kesäkurpitsa
15 1 punainen paprika
16 1 dl oliiveja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 48 g
Proteiinia 59 g 356 g
Rasvaa 52 g 309 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 3 104 18621
Energiaa kcal 742 4451

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Lammas
Makuja maailmalta Ranskalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa paisti paloiksi. Ruskista palat useassa erässä kuumalla pannulla öljytilkassa ja siirrä pataan.

Leikkaa valkosipulin yläpäästä pois viipale ja pane valkosipuli kokonaisena pataan. Lisää paloiteltu porkkana, selleri, tomaattipyree ja sen verran lihalientä (ja valkoviiniä), että lihapalat juuri ja juuri peittyvät. Lisää mausteet ja pane pata ensin 225-asteiseen uuniin 30 minuutiksi.

Laske lämpö 175 asteeseen, peitä pata kannella ja anna ruoan kypsyä noin 2 tuntia. Viipaloi kesäkurpitsa, kuutioi paprika ja valuta oliivit liemestään. Lisää kasvikset pataan ja kypsennä vielä puolisen tuntia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5