Ranskalainen broileripata

25.9.2005
14 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ranskalainen broileripata

Ainekset

4 annosta
1 3 broilerin rintaleikettä
2 1 tl suolaa
3 0,5 tl rouhittua mustapippuria
4 2 rkl öljyä
5 170 g pekonia
6 2 sipulia lohkottuna tai 6 salottisipulia
7 2 valkosipulinkynttä
8 1 prk kokonaisia sälykeherkkusieniä (200 g)
9 2 rkl vehnäjauhoja
10 3 dl punaviiniä
11 2 - 3 dl kanalientä
12 2 rkl tomaattipyreetä
13 2 laakerinlehteä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 25 g
Proteiinia 34 g 135 g
Rasvaa 25 g 99 g
Kuitua 2 g 6 g
Energiaa kJ 1 814 7255
Energiaa kcal 434 1734

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Sianliha, Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Ranskalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Broilerileikkeiden maustaminen

1. Mausta broilerin rintaleikkeet molemmin puolin suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Ruskista broileripalat pannulla kauniin ruskeiksi ja nosta ne sitten padan pohjalle odottamaan.

Ainesten ruskistaminen

2. Suikaloi pekoni, kuori ja lohko sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet. Ruskista pannulla pekonisilppua sekoittaen. Lisää joukkoon sipulilohkot, murskatut valkosipulinkynnet sekä herkkusienet. Anna niiden saada myös hieman väriä.

Padan maustaminen

3. Lisää pannulle sekoittaen vehnäjauhot. Lisää seos pataan ja kaada päälle viini, kanaliemi sekä mausteet. Sekoita hieman, että mausteet sekoittuvat kastikkeen joukkoon.

Padan hauduttaminen uunissa

4. Nosta pata 200 asteiseen uuniin ja anna hautua kannen alla 1–1 1/2 tuntia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5