Raitajuuri-fetasalaatti

27.8.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Raitajuuri-fetasalaatti

Raitajuuri marinoidaan keittämisen jälkeen, jolloin se saa makua. Päärynä ja fetajuusto tekevät salaatista ruokaisan.

Ainekset

6 annosta
1 500 g raitajuuria
2 2 rkl oliiviöljyä
3 1 rkl limetinmehua
4 ripaus suolaa
5 ripaus rouhittua mustapippuria
6 1 päärynä
7 0,5 dl siemensekoitusta
8 1 pussi (80 g) salaattisekoitusta
9 100 g fetajuustoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 57 g
Proteiinia 5 g 32 g
Rasvaa 12 g 71 g
Kuitua 4 g 23 g
Energiaa kJ 695 4170
Energiaa kcal 166 997

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet, Lounas
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja keitä raitajuuret kuorineen kypsiksi. Jäähdytä ja kuori. Leikkaa lohkoiksi. Sekoita öljy, limetinmehu ja mausteet ja valuta raitajuurien päälle. Anna marinoitua viileässä vähintään puolisen tuntia.

Huuhtele ja viipaloi päärynä kuorineen. Paahda siemensekoitusta kuivalla pannulla hetki. Kaada salaattisekoitus tarjoiluvadille. Lisää pinnalle päärynät ja raitajuuret liemineen. Ripottele pinnalle siemenet ja murustettu fetajuusto.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5