Rahkaskonssit

23.3.2015
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rahkaskonssit

Mehevät rahkaskonssit ovat oivallisia herkkuja brunssilla, piknikillä ja kaikissa kevätkauden juhlissa – ja teehetken herkkuina. Tarjoa skonssien kanssa esimerkiksi hilloa ja juustoa

Ainekset

10 kappaletta
1 6 dl vehnäjauhoja
2 1 rkl sokeria
3 1 tl leivinjauhetta
4 1 tl soodaa
5 1 tl suolaa
6 100 g margariinia
7 1 prk (250 g) maitorahkaa
8 0,5 dl maitoa
9 1 appelsiinin raastettu kuori

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 295 g
Proteiinia 7 g 66 g
Rasvaa 8 g 85 g
Kuitua 1 g 14 g
Energiaa kJ 934 9336
Energiaa kcal 223 2231

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset, Edullinen, Piknik, Brunssi, Välipalat
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Yhdistä kuivat aineet. Nypi joukkoon margariini. Sekoita joukkoon rahka, maito ja appelsiinin kuori. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kauli taikina jauhojen avulla 1,5 cm:n paksuiseksi levyksi. Paina muotilla tai juomalasilla taikinasta kiekkoja (halk. n. 7 cm).

Aseta kiekot leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Tarjoile skonssien kanssa esimerkiksi juustoa ja hilloa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: rahka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5