Rahkapiirakka

22.2.2013
10 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rahkapiirakka

Aprikoosimarmeladilla maustettu rahkapiirakka valmistuu helposti kuvallisten ohjeiden avulla.

Ainekset

25 palaa
Pullataikina
1 3 dl maitoa
2 25 g hiivaa
3 1 dl sokeria
4 1 tl kardemummaa
5 0,5 tl suolaa
6 1 kananmuna
7 8 dl vehnäjauhoja
8 75 g pehmeää margariinia
Voiteluun
1 1 kananmuna
Väliin
1 1 prk aprikoosimarmeladia (300 g)
Rahkatäyte
1 2 kananmunaa
2 2 prk maitorahkaa (500 g)
3 2 dl kermaa
4 1,5 dl sokeria
5 2 rkl sitruunamehua

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 754 g
Proteiinia 6 g 148 g
Rasvaa 6 g 151 g
Kuitua 1 g 22 g
Energiaa kJ 841 21023
Energiaa kcal 201 5025

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Rahkapiirakka_tyohje1

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Vatkaa joukkoon puolet jauhoista. Lisää rasva ja loput jauhot. Alusta taikinaksi.

Rahkapiirakka_tyohje2

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle. Kohota lämpimässä peitettynä noin 40 minuuttia.

Rahkapiirakka_tyohje3

3. Valmista täyte. Riko munat kulhoon. Vatkaa rakenne rikki. Sekoita rahka, kerma ja sokeri joukkoon. Mausta sitruunamehulla.

Rahkapiirakka_tyohje4

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat. Levitä taikinalevylle marmeladi.

Rahkapiirakka_tyohje5

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

Rahkapiirakka_tyohje6

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakka 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: piirakka piiras pulla rahka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5