Pyhäpäivän possupata

20.12.2008
7 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pyhäpäivän possupata

Ainekset

7 annosta
1 600 - 800 g possunlihaa
2 1 - 2 rkl öljyä
3 300 g lanttua
4 2 porkkanaa
5 100 g selleriä
6 0,5 prk öljyyn säilöttyjä yrttimarinoituja valkosipulin kynsiä
7 3 rkl tomaattisosetta
8 3 dl lihalientä
9 3 dl punaviiniä
10 1 tl suolaa
11 mustapippuria
12 yrttiä, timjamia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 40 g
Proteiinia 18 g 129 g
Rasvaa 16 g 115 g
Kuitua 2 g 12 g
Energiaa kJ 1 142 7993
Energiaa kcal 273 1910

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Osta valmiita lihakuutioita tai kuutioi liha. Kuori juurekset ja leikkaa ne reiluiksi lohkoiksi. Ruskista lihat muutamassa erässä öljyssä pannussa ja siirrä uunivuokaan kerroksittain juureskuutioiden ja valkosipulinkynsien kanssa. Sekoita lihaliemi, punaviini, tomaattisose ja mausteet ja kaada vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa kaksi tuntia. Tarjoa sellaisenaan tai riisin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5