Purjomureke

20.8.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Purjomureke

Ainekset

7 annosta
1 800 g paistijauhelihaa
2 1 dl korppujauhoja
3 3 dl vettä (ja ruokakermaa)
4 1,5 tl suolaa
5 0,5 tl mustapippuria
6 2 kananmunaa
Täyte:
1 1 (250 g) purjo
2 1 - 2 rkl öljyä
3 100 g murennettua sinihomejuustoa
4 mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 43 g
Proteiinia 31 g 216 g
Rasvaa 12 g 83 g
Kuitua 1 g 7 g
Energiaa kJ 1 064 7448
Energiaa kcal 254 1780

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa korppujauhot kulhoon, lisää neste ja anna turvota hetki. Lisää murekkeen loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Puhdista purjo ja leikkaa se renkaiksi. Kuullota renkaita viitisen minuuttia öljyssä. Murenna joukkoon sinihomejuusto ja kuumenna niin että juusto sulaa. Voitele ja korppujauhota pitkänomainen kahden litran vuoka. Levitä vuokaan kolmasosa murekeseoksesta ja lusikoi sen päälle puolet purjosta. Levitä päälle toinen kolmannes murekeseoksesta sekä sen pinnalle loput purjoseoksesta. Levitä pinnalla loppu murekeseos. Kypsennä mureketta 200-asteisessa uunissa 60 minuuttia. tarjoa juuressoseen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5