Puolukkatorttu

27.8.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Puolukkatorttu

Ainekset

1 kappale
Pohja
1 100 g margariinia
2 1 dl sokeria
3 1 kananmuna
4 2 dl vehnäjauhoja
5 2 tl kanelia
6 1 tl leivinjauhetta
7 3 dl puolukoita
8 2 rkl sokeria
Päälle
1 0,5 dl kermaa (tai smetanaa)
2 0,5 dl sokeria (tai fariinisokeria)
3 1 dl kookoshiutaleita
Lisäksi halutessasi
1 4 dl vaniljakastiketta (tai jäätelöä)

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 258 g
Proteiinia 25 g
Rasvaa 130 g
Kuitua 15 g
Energiaa kJ 9617
Energiaa kcal 2299

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu kaneli ja leivinjauhe. Levitä taikina torttuvuoan tai irtoreunaisen kakkuvuoan pohjalle ja hiukan reunoille.Ripottele päälle puolukat ja sirottele pinnalle hiukan sokeria. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.Kiehauta kattilassa pinnalle tulevat aineet ja lusikoi seos tortulle. Kypsennä vielä 15 minuuttia. Voit tarjota lisänä jäätelöä tai vaniljakastiketta.Uuninlämpötila 200 astetta, paistoaika yhteensä noin 30 min.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen jaReeta Nygård
© SOK
Avainsanat: piirakka piiras puolukka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5