Puolukkajäädyke

15.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Puolukkajäädyke

Raikas puolukkajäädyke saa makeutta kinuskikastikkeesta. Jäädykkeen voit tehdä pakastimeen jo hyvissä ajoin ennen vieraiden tuloa. Puolukkajäädykkeen on oltava pakastimessa ainakin viisi tuntia – ja huoneenlämmössä puoli tuntia ennen tarjoilua. Nauti jäädyke kahvin kanssa.

Ainekset

1 1 prk (250 g) maitorahkaa
2 1 - 1,5 dl sokeria
3 1 tl vaniljasokeria
4 1 kpl keltuainen
5 1 pussi (200 g) pakastepuolukoita tai 2 1/2 dl puolukkasurvosta
6 2 - 3 rkl (talkkunajauhoja)
7 2 dl kuohukermaa
Koristeluun:
1 sokeroituja puolukoita

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 125 g
Proteiinia 34 g
Rasvaa 78 g
Kuitua 7 g
Energiaa kJ 5619
Energiaa kcal 1343

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita rahka, osa sokerista, vaniljasokeri ja keltuainen. Lisää survotut puolukat ja talkkunajauhot. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita varoen muihin aineksiin. Maista ja lisää tarpeen mukaan sokeria.Kastele kakkuvuoka kylmällä vedellä ja vuoraa kelmulla. Kaada jäädykeseos vuokaan ja tasoita pinta. Peitä vuoka foliolla ja laita pakastimeen ainakin viideksi tunniksi.Ota jäädyke pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista ja kumoa tarjoiluvadille. Lämmitä vuoan pohjaa hiukan käsillä ja vedä tai ravista jäädyke vuoasta. Poista kelmu. Koristele pinta ja reunat sokeroiduilla puolukoilla, tai puolukoilla ja makealla kinuskikastikkeella.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5