Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puolukkainen pataleipä

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Kaunis ja herkullinen puolukkaleipä sopii lahjaksikin. Lämmitä pata ennen kuin paistat leivän uunissa.

Ainekset

5 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Kaurahiutaleita
1 dl
Ruisleseitä
1 tl
Suolaa
1 tl
Kuivahiivaa
4 dl
Vettä
1 dl
Pakastepuolukoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Yhdistä kuivat aineet ja lisää joukkoon 42-asteinen vesi. Sekoita tasaiseksi. Peitä kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä yön yli, noin 12 tuntia.

4 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
1 tl
Kuivahiivaa
1 dl
Ruisleseitä
2 dl
Kaurahiutaleita
5 dl
Vehnäjauhoja
2

Siirrä kannellinen, 2–3 litran uunipata kylmään uuniin ja lämmitä uunia puoli tuntia 225 asteessa. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kaada päälle puoliksi sulaneet puolukat. Kääntele nopeasti pyöreäksi leiväksi ja anna kohota liinalla peitettynä puoli tuntia.

1 dl
Pakastepuolukoita
3

Siirrä leipä kuumaan pataan ja peitä kannella. Paista 30 minuuttia. Poista kansi ja jatka paistamista 15 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.11.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1578

6609

12,0 g

2,0 g

297,0 g

11,0 g

28,0 g

52,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

1 tl Kuivahiivaa,

4 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli