Puolukkainen pataleipä

20.11.2014
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Puolukkainen pataleipä

Kaunis ja herkullinen puolukkaleipä sopii lahjaksikin. Lämmitä pata ennen kuin paistat leivän uunissa.

Ainekset

1 kappale
1 5 dl vehnäjauhoja
2 2 dl kaurahiutaleita
3 1 dl ruisleseitä
4 1 tl suolaa
5 1 tl kuivahiivaa
6 4 dl vettä
7 1 dl pakastepuolukoita

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 282 g
Proteiinia 48 g
Rasvaa 11 g
Kuitua 28 g
Energiaa kJ 5994
Energiaa kcal 1433

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Sokeriton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Leivonnaiset, Helpot & nopeat, Edullinen
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset, Marjat
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Yhdistä aineet ja lisää joukkoon 42-asteinen vesi. Peitä kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä yön yli, noin 12 tuntia. Siirrä kannellinen, 2–3 litran uunipata kylmään uuniin ja lämmitä uunia puoli tuntia 225 asteessa. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kaada päälle puoliksi sulaneet puolukat. Kääntele nopeasti pyöreäksi leiväksi ja anna kohota liinalla peitettynä puoli tuntia. Siirrä leipä kuumaan pataan ja peitä kannella. Paista 30 minuuttia. Poista kansi ja jatka paistamista 15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: joulu leipä puolukka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5