Puolukka-vaniljakierteet

21.9.2013
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Puolukka-vaniljakierteet

Käytä pullataikinassa vaniljakastiketta ja täytä pullat puolukoilla. Tarjoa suussa sulavat puolukka-vaniljakierteet kahvin kera.

Ainekset

30 kappaletta
1 1 prk (0,25 l) vaniljakastiketta
2 2,5 dl vettä
3 50 g hiivaa
4 1 kananmuna
5 1,5 dl sokeria
6 1 tl suolaa
7 2 tl jauhettua kardemummaa
8 15 dl vehnäjauhoja
9 150 g margariinia tai voita
Täyte
1 100 g margariinia tai voita
2 2 dl tomusokeria
3 2 rkl vehnäjauhoja
4 1 rkl vaniljasokeria
5 2 dl puolukoita
Voiteluun
1 1 kananmuna

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 33 g 991 g
Proteiinia 4 g 129 g
Rasvaa 8 g 233 g
Kuitua 1 g 38 g
Energiaa kJ 922 27660
Energiaa kcal 220 6611

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna vaniljakastike ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä kaksinkertaiseksi.

Kauli taikina n. 30 x 60 cm:n levyksi. Sekoita pehmeä rasva, tomusokeri, jauhot ja vaniljasokeri. Levitä seos taikinalevylle. Ripottele päälle puolukat. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta kiekkoja. Nosta pullat kohoamaan leivinpaperilla vuoratulle pellille noin 15 minuutiksi. Voitele pullat kananmunalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5