Punaviinilammas

25.2.2008
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Punaviinilammas

Ainekset

6 annosta
1 1 kg lampaan tai karitsan paistia
2 1,5 tl suolaa
3 0,5 - 1 tl rouhittua mustapippuria
4 0,5 dl vehnäjauhoja
5 3 rkl öljyä
6 2 rkl oliiviöljyä
7 4 salottisipulia
8 3 valkosipulin kynttä
9 1 iso kesäkurpitsa
10 4 porkkanaa
11 2,5 dl vettä
12 1 lihaliemikuutio
13 1,5 dl punaviiniä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 61 g
Proteiinia 34 g 202 g
Rasvaa 33 g 198 g
Kuitua 2 g 15 g
Energiaa kJ 2 044 12261
Energiaa kcal 488 2930

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mikäli käytät pakastelammasta, anna lampaanpaistin sulaa jääkaapissa 1-2 vuorokautta. Ota paisti huoneenlämpöön vähän ennen paistamista ja poista muovipakkaus. Puhdista liha kalvoista. Leikkaa paisti noin 2 cm:n paloiksi ja kierittele palat suolalla ja pippurilla maustetuissa jauhoissa. Kuumenna rasva padassa. Ruskista lammaspalat erissä joka puolelta. Kuumenna oliiviöljy toisessa kasarissa. Kuori salottisipulit ja paista ne kokonaisina miedolla lämmöllä läpikuultaviksi. Kuori valkosipulinkynnet ja porkkanat. Viipaloi porkkanat ja kesäkurpitsat. Lisää kasvikset, vesi, liemikuutio, viini ja lammaspalat sipulien joukkoon. Anna kiehahtaa. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Siirrä kaikki pataan tai uunivuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 1 1/2 tuntia, kunnes lammas on mureaa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5