Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Punaviinilammas

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

1 kg
Lampaan tai karitsan paistia
1 1/2 tl
Suolaa
1/2 - 1 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 dl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Öljyä
2 rkl
Oliiviöljyä
4 kpl
Salottisipulia
3 kpl
Valkosipulin kynttä
1 kpl
Iso kesäkurpitsa
4 kpl
Porkkanaa
2 1/2 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
1 1/2 dl
Punaviiniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mikäli käytät pakastelammasta, anna lampaanpaistin sulaa jääkaapissa 1-2 vuorokautta. Ota paisti huoneenlämpöön vähän ennen paistamista ja poista muovipakkaus. Puhdista liha kalvoista. Leikkaa paisti noin 2 cm:n paloiksi ja kierittele palat suolalla ja pippurilla maustetuissa jauhoissa. Kuumenna rasva padassa. Ruskista lammaspalat erissä joka puolelta. Kuumenna oliiviöljy toisessa kasarissa. Kuori salottisipulit ja paista ne kokonaisina miedolla lämmöllä läpikuultaviksi. Kuori valkosipulinkynnet ja porkkanat. Viipaloi porkkanat ja kesäkurpitsat. Lisää kasvikset, vesi, liemikuutio, viini ja lammaspalat sipulien joukkoon. Anna kiehahtaa. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Siirrä kaikki pataan tai uunivuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 1 1/2 tuntia, kunnes lammas on mureaa.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.2.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.