Punajuuripihvit ja paistettu sipuli

21.8.2015
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Punajuuripihvit ja paistettu sipuli

Valmista mehevät kasvispihvit punajuuresta! Paistettu sipuli viimeistelee punajuuripihvit. Tarjoa punajuuripihvit salaatin kera ateriana tai liharuoan lisäkkeenä.

Ainekset

4 annosta
1 4 isoa punajuurta
2 1 tl suolaa
3 1 dl vehnäjauhoja
4 2 kananmunaa
5 2 dl korppujauhoja
6 0,5 tl valko- tai mustapippuria
7 2 isoa sipulia
8 ripaus suolaa
9 ripaus sokeria
10 öljyä paistamiseen

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 43 g 173 g
Proteiinia 10 g 41 g
Rasvaa 4 g 14 g
Kuitua 6 g 26 g
Energiaa kJ 1 047 4188
Energiaa kcal 250 1001

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: öljyä paistamiseen

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Edullinen, Lounas
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Leikkaa jokaisen punajuuren keskeltä kaksi reilun sentin paksuista viipaletta (pihviä). Säästä ylijäävät punajuuren palat esimerkiksi salaattiin. Mausta viipaleet suolalla.

Pane vehnäjauhot, munat ja korppujauhot syville lautasille. Mausta korppujauhot pippurilla. Kääntele punajuuret ensin vehnäjauhoissa, sitten rikkivatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna kuorrutuksen kovettua hetki.

Leikkaa sipulit renkaiksi, kuumenna pannulla lusikallinen öljyä ja paista sipulit vaaleanruskeiksi. Lisää vähän suolaa ja sokeria, kuumenna ja nosta sipulit pois pannulta.

Paista neljä pihviä kerrallaan öljyssä keskilämmöllä kauniin ruskeiksi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kananmuna punajuuri sipuli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5