Punajuurilaatikko

21.8.2014
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Punajuurilaatikko

Ainekset

6 annosta
1 500 g punajuuria
2 2,5 dl rikottuja ohrasuurimoita
3 1 l vettä
4 1 tl suolaa
5 2 sipulia
6 2 dl smetanaa
7 1 dl maitoa
8 3 kananmunaa
9 1 rkl siirappia
10 1 tl suolaa
11 3 tl meiramia
12 0,5 tl pippuria
Pinnalle
1 korppujauhoja tai seesaminsiemeniä
2 voita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 33 g 198 g
Proteiinia 9 g 52 g
Rasvaa 18 g 107 g
Kuitua 5 g 31 g
Energiaa kJ 1 376 8255
Energiaa kcal 329 1973

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: korppujauhoja tai seesaminsiemeniä, voita

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kypsennä ohrasuurimot suolalla maustetussa vedessä. Raasta punajuuret. Hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi voissa tai öljyssä. Sekoita ryynit, punajuuriraaste ja sipuli keskenään. Kaada seos uunivuokaan. Riko munien rakenne ja lisää sekaan siirappi, maito ja smetana. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla. Kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja tai siemeniä ja muutamia voinokareita. Kypsennä 175-asteisessa uunissa reilu tunti.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
Avainsanat: laatikko punajuuri
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5