Punajuurikraavatut lohi-mätirullat

28.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Punajuurikraavatut lohi-mätirullat

Ainekset

6 annosta
1 400 - 500 g tuoretta lohifileetä
Kraavaamiseen:
1 runsas 1 rkl merisuolaa
2 ripaus sokeria
3 mustapippuria rouhittuna
4 1 pieni keitetty punajuuri
Täyte
1 200 g ruohosipulituorejuustoa
2 1 dl lohen mätiä
3 0,5 dl silputtua tuoretta tilliä
4 0,5 tl sitruunapippuria
5 tilkka kevytkermaa
Lisäksi
1 ruisleipäviipaleita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 54 g
Proteiinia 20 g 117 g
Rasvaa 16 g 93 g
Kuitua 2 g 13 g
Energiaa kJ 1 058 6346
Energiaa kcal 253 1517

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pane filee voipaperille nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle suola, sokeri ja rouhittu mustapippuri. Kuori ja raasta punajuuri hienoksi ja levitä raaste kalan päälle. Kiedo kala tiiviisti voipaperiin ja sulje muovipussiin. Nosta päälle paino (esimerkiksi pieni leikkuulauta) ja anna maustua viileässä vuorokauden ajan. Raavi kalan pinnasta pois punajuuriraaste ja mausteet ja leikkaa kalasta ohuita vinoviipaleita, niin että nahka irtoaa lihasta.Sekoita keskenään täytteen ainekset, mutta jätä noin ½ dl mädistä koristelua varten. Sivele täytettä kraavikalasiivuille. Kääri siivut rullalle ja tarjoa voideltujen ruisleipäviipaleiden päällä. Koristele rullat mädillä ennen tarjoilua.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5