Punajuurikakku

26.9.2016
9 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Punajuurikakku

Punajuurikakku on porkkanakakun muunnos. Jos haluat kuorrutetta myös kakun täytteeksi, tuplaa kuorrutteen määrä.

Ainekset

12 annosta
1 300 g punajuuria
2 200 g margariinia tai voita
3 4 munaa
4 2 dl sokeria
5 1 dl fariinisokeria
6 5 dl vehnäjauhoja
7 2 tl leivinjauhetta
8 0,5 tl suolaa
9 2 tl kanelia
10 1 tl inkivääriä
11 0,5 tl kardemummaa
12 75 g saksanpähkinöitä tai manteleita
Kuorrutus
1 200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 50 g pehmeää margariinia tai voita
3 1,5 dl tomusokeria
4 1 - 2 rkl sitruunamehua
5 25 g saksanpähkinöitä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 50 g 604 g
Proteiinia 7 g 88 g
Rasvaa 30 g 357 g
Kuitua 3 g 36 g
Energiaa kJ 2 088 25058
Energiaa kcal 499 5989

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halk. 22 cm). Peitä pohja leivinpaperilla. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Kuori ja raasta hienolla terällä. Sulata rasva. Hienonna pähkinät. Vaahdota munat ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan punajuuriraasteen, rasvan ja pähkinöiden kanssa. Kaada vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Sekoita kuorrutusaineet vatkaimella. Anna kakun jäähtyä. Kuorruta kakku ja koristele pähkinöillä.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: punajuuri täytekakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5