Red Velvet -kakku

arvosana5/5

(2)arviota
12 Annosta

Punajuurikakku on porkkanakakun muunnos. Jos haluat kuorrutetta myös kakun täytteeksi, tuplaa kuorrutteen määrä.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
300 gpunajuuria
200 gmargariinia tai voita
4 kplmunaa
2 dlsokeria
1 dlfariinisokeria
5 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa
2 tlkanelia
1 tlinkivääriä
1/2 tlkardemummaa
75 gsaksanpähkinöitä tai manteleita

Kuorrutus

200 gmaustamatonta tuorejuustoa
50 gpehmeää margariinia tai voita
1 1/2 dltomusokeria
1 - 2 rklsitruunamehua
25 gsaksanpähkinöitä

Valmistus

  1. 1

    Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halk. 22 cm). Peitä pohja leivinpaperilla. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Kuori ja raasta hienolla terällä. Sulata rasva. Hienonna pähkinät. Vaahdota munat ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan punajuuriraasteen, rasvan ja pähkinöiden kanssa. Kaada vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Sekoita kuorrutusaineet vatkaimella. Anna kakun jäähtyä. Kuorruta kakku ja koristele pähkinöillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Fariinisokeria, 2 tl Leivinjauhetta, 0,5 tl Suolaa, 2 tl Kanelia, 1 tl Inkivääriä, 0,5 tl Kardemummaa, 1 - 2 rkl Sitruunamehua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 21.11.2025

Samankaltaisia reseptejä