Red Velvet -kakku

Nappaa talteen!
Punajuurikakku on porkkanakakun muunnos. Jos haluat kuorrutetta myös kakun täytteeksi, tuplaa kuorrutteen määrä.
| 300 g | punajuuria |
| 200 g | margariinia tai voita |
| 4 kpl | munaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 tl | kanelia |
| 1 tl | inkivääriä |
| 1/2 tl | kardemummaa |
| 75 g | saksanpähkinöitä tai manteleita |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 50 g | pehmeää margariinia tai voita |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| 1 - 2 rkl | sitruunamehua |
| 25 g | saksanpähkinöitä |
- 1.
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halk. 22 cm). Peitä pohja leivinpaperilla. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Kuori ja raasta hienolla terällä. Sulata rasva. Hienonna pähkinät. Vaahdota munat ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan punajuuriraasteen, rasvan ja pähkinöiden kanssa. Kaada vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Sekoita kuorrutusaineet vatkaimella. Anna kakun jäähtyä. Kuorruta kakku ja koristele pähkinöillä.
Red Velvet -kakku
arvosana5/5
Punajuurikakku on porkkanakakun muunnos. Jos haluat kuorrutetta myös kakun täytteeksi, tuplaa kuorrutteen määrä.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | punajuuria |
| 200 g | margariinia tai voita |
| 4 kpl | munaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 tl | kanelia |
| 1 tl | inkivääriä |
| 1/2 tl | kardemummaa |
| 75 g | saksanpähkinöitä tai manteleita |
Kuorrutus | |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 50 g | pehmeää margariinia tai voita |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| 1 - 2 rkl | sitruunamehua |
| 25 g | saksanpähkinöitä |
Valmistus
- 1
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halk. 22 cm). Peitä pohja leivinpaperilla. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Kuori ja raasta hienolla terällä. Sulata rasva. Hienonna pähkinät. Vaahdota munat ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan punajuuriraasteen, rasvan ja pähkinöiden kanssa. Kaada vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Sekoita kuorrutusaineet vatkaimella. Anna kakun jäähtyä. Kuorruta kakku ja koristele pähkinöillä.
Ravintosisältö
480
Energiaa kcal
2010
Energiaa kj
29,8 g
Rasvaa
15,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,4 g
Hiilihydraatteja
24,7 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
480
Energiaa kcal
2010
Energiaa kj
29,8 g
Rasvaa
15,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,4 g
Hiilihydraatteja
24,7 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Fariinisokeria, 2 tl Leivinjauhetta, 0,5 tl Suolaa, 2 tl Kanelia, 1 tl Inkivääriä, 0,5 tl Kardemummaa, 1 - 2 rkl Sitruunamehua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























