Punajuuri-vuohenjuustobruschettat

19.11.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Punajuuri-vuohenjuustobruschettat

Hunajaisella punajuuripaistoksella päällystetyt bruschettat sopivat jouluaterian alkupalaksi tai juhlaillan naposteluherkuksi.

Ainekset

5 annosta
1 3 punajuurta
2 1 l vettä
3 1 tl suolaa
4 1 punasipuli
5 ruukkua basilikaa
6 2 rkl oliiviöljyä
7 1 rkl balsamiviinietikkaa
8 1 rkl hunajaa
9 0,5 tl suolaa
10 0,25 tl (1/4 tl) maustepippuria
11 200 g vuohenjuustoa
12 200 g maustamatonta tuorejuustoa
13 0,5 vaaleaa leipää
14 4 rkl öljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 31 g
Proteiinia 10 g 48 g
Rasvaa 37 g 184 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 1 653 8263
Energiaa kcal 395 1975

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese punajuuret ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, 20–30 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä hetki. Kuori ja kuutioi punajuuret.

Hienonna sipuli ja basilika. Sekoita ne ja punajuuret kulhossa. Lisää öljy, etikka ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla.

Yhdistä toisessa kulhossa juustot ja lämmitä niitä mikrossa 30 sekuntia. Sekoita tasaiseksi.

Säädä uuni 200 asteeseen. Viipaloi leipä. Valuta öljy viipaleille ja paahda rapeiksi 8–10 minuuttia.

Levitä leiville reilusti juustoa ja lusikoi punajuurta päälle. Koristele halutessasi punasipulirenkailla ja basilikanlehdillä.

Vinkki: Yhdistä juusto ja punajuurikuutiot ja tarjoa sellaisenaan lisukkeena.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5